Windschermen
Voor op de camping, het strand of in de tuin

Aan de kust krijgen we vaak te verduren met heel wat wind. Windschermen kunnen een oplossing bieden om optimaal van de zon te kunnen genieten. Ze kunnen gebruikt worden in de tuin, op het strand of op de camping.

De hoogte is 1m40  en ze zijn verkrijgbaar in 4m, 5m, 6m, 7m (en 8m op bestelling).
De afstand tussen de stokken verschilt volgens de lengte van het windscherm.

  • Een 4m windscherm heeft 4 stokken (3 vlakken van +/- 1m33)
  • Een 5m windscherm heeft 5 stokken (4 vlakken van +/- 1m25)
  • Een 6m windscherm heeft 6 stokken (5 vlakken van +/- 1m20)
  • Een 7m windscherm heeft 7 stokken (6 vlakken van +/- 1m17)
  • Een 8m windscherm heeft 8 stokken (7 vlakken van +/- 1m14)

We hebben twee soorten stoffen in ons assortiment: Dralon en Polyester

Dralon

Dralon® is een weefsel dat uit 100% acryl bestaat. De Dralon-stoffen zijn niet alleen uv-bestendig maar ook zeer goed water- en vuilafstotend door de extra Teflon coating voor stoffen.

Verschil met Polyester

  • Dikkere stof
  • Kleurvast: de kleuren zijn verwerkt in de stof

Polyester

Polyester is een gladde, lichte en duurzame stof die zacht aanvoelt. Het is een sterke stof en ze is vormvast. Ze neemt nauwelijks vocht op.

Verschil met Dralon: 

  • Lichtere stof
  • Minder kleurvast
  • Droogt sneller

Windschermbenodigdheden

Maar hoe zet je jouw windscherm nu op? Dat hangt af van een aantal zaken.

SOORT STOKKEN

Gebruik je jouw windscherm voornamelijk om naar het strand te gaan? Dan zijn houten stokken de beste keuze.
Deze blijven door de punt onderaan de stok immers gemakkelijk in het zand zitten. Om de stokken in het zand te bevestigen wordt vaak een houten hamer gebruikt.

Wil je jouw windscherm in de tuin of op de camping gebruiken? Dan kan je voor beiden opteren.
Meestal worden dan aluminium stokken gebruikt omdat deze duurzamer zijn en ondanks de luchtvochtigheid behouden ze hun vorm.
Bovendien kan je aluminium stokken gemakkelijk in de grond zetten met een grondpin. Het voordeel is dat de grondpinnen gedurende het ganse seizoen in de grond blijven zitten zodat je bij bijvoorbeeld stormweer het windscherm snel en gemakkelijk kan opbergen en weer terugzetten. De grondpinnen komen gelijk met de bodem waardoor je er ook met een grasmachine kan over rijden.

Bij houten stokken opteer je best voor een PVC-buisje in de grond. Grondpinnen kan je hiervoor niet gebruiken.
De reden hiervoor is dat de diameter van houten stokken wat kan wijzigen doordat het onderhevig is aan de luchtvochtigheid.
De stokken kunnen wat opzwellen waardoor ze nog moeilijk uit de grondpinnen gehaald kunnen worden. Een iets breder PVC-buisje in de grond is daarom meer aangewezen als oplossing.

VERSTEVIGINGSBAREN

Eenmaal gekozen welke stokken je neemt, kan je jouw windscherm nog extra verstevigen met verstevigingsbars. Bepaalde vlakken van jouw windscherm zullen onderhevig zijn aan veel wind en met de extra verstevigingsbaren kan je ervoor zorgen dat het doek tussen de twee stokken mooi strak blijft staan. Afhankelijk van hoe jouw windscherm staat (in één lengte, in een hoek) heb je verschillende klemmetjes nodig om meerdere baren aan elkaar te bevestigen.

Ontdek hier hoe je jouw windscherm in de tuin kan opzetten.

Lagere windschermen

Windschermen (zoals hierboven besproken) met een hoogte van 1m40 zijn ideaal voor mensen die ze willen opzetten in de tuin, op de camping of voor mensen met een vaste cabine op het strand. Mensen die slechts één dag naar het strand trekken, nemen soms liever een kleiner windscherm mee. Ook onderstaande lagere windschermen vind je in ons assortiment.

Compacte windschermen voor trekcaravans en mobilehomes

De compacte windschermen van Bo-camp zijn uitermate geschikt voor mensen die kort verblijven op de camping met een trekcaravan of mobilehome.

De windschermen zijn niet alleen licht van gewicht en compact verpakt, ze zijn ook eenvoudig te plaatsen.