Windschermen
Voor op de camping, het strand of in de tuin

Aan de kust krijgen we vaak te verduren met heel wat wind. Windschermen kunnen een oplossing bieden om optimaal van de zon te kunnen genieten. Ze kunnen gebruikt worden in de tuin, op het strand of op de camping. Ze zijn 1m40 hoog en zijn verkrijgbaar in 4m, 5m, 6m, 7m (en 8m op bestelling). De afstand van stok tot stok verschilt volgens de lengte van het windscherm.

  • 4m: 4 stokken (3 vlakken van +/- 1m33)
  • 5m: 5 stokken (4 vlakken van +/- 1m25)
  • 6m: 6 stokken (5 vlakken van +/- 1m20)
  • 7m: 7 stokken (6 vlakken van +/- 1m17)
  • 8m: 8 stokken (7 vlakken van +/- 1m14)

We bieden 2 stoffen aan Dralon en Polyester

Dralon

Dralon® is een weefsel dat uit 100% acryl bestaat. De Dralon-stoffen zijn niet alleen uv-bestendig maar ook zeer goed water- en vuilafstotend door de extra Teflon coating voor stoffen.

Verschil met Polyester

  • Dikkere stof
  • Kleurvast: de kleuren zijn verwerkt in de stof

Polyester

Polyester is een gladde, lichte en duurzame stof die zacht aanvoelt. Het is een sterke stof en ze is vormvast. Ze neemt nauwelijks vocht op.

Verschil met Dralon: 

  • Lichtere stof
  • Minder kleurvast
  • Droogt sneller

Windschermbenodigdheden

Maar hoe zet je jouw windscherm nu op? Dat hangt af van een aantal keuzes die je maakt.

De eerste keuze die je moet maken is de soort stokken waarmee je je windscherm in de grond wil bevestigen.

Gebruik je het voornamelijk om naar het strand te gaan? Dan zijn houten stokken de beste keuze. Deze blijven door de punt onderaan de stok immers gemakkelijk in het zand zitten. Om de stokken in het zand te bevestigen wordt vaak een houten hamer gebruikt.

Wil je jouw windscherm in de tuin of op de camping gebruiken? Dan kan je voor beiden opteren. Al zijn aluminium stokken wel kwaliteitsvoller en behouden ze hun vorm. Aluminium stokken veranker je in de grond met een grondpin. Deze kan je gedurende het ganse seizoen in de grond laten zitten. Voordeel is dat je er met een grasmachine kan over rijden. Voor houten stokken opteer je best voor een PVC-buisje doordat deze stokken onderhevig zijn aan de luchtvochtigheid en daardoor ook wat kunnen uitzetten.

Eenmaal deze keuzes gemaakt kan je jouw windscherm nog extra verstevigen met verstevigingsbars. Dit omdat bepaalde vlakken onderhevig zijn aan veel wind. Het zorgt er ook voor dat je windscherm mooi strak staat. Afhankelijk van hoe jouw windscherm staat (in één lengte, in een hoek) heb je verschillende klemmetjes nodig om meerdere bars aan elkaar te bevestigen.

Ontdek hier hoe je jouw windscherm in de tuin kan opzetten.

Lagere windschermen

Windschermen (zoals hierboven besproken) met een hoogte van 1m40 zijn ideaal voor mensen die ze willen opzetten in de tuin, op de camping of voor mensen met een vaste cabine op het strand. Mensen die slechts één dag naar het strand trekken, nemen soms liever een kleiner windscherm mee. Ook onderstaande lagere windschermen vind je in ons assortiment.

Compacte windschermen voor trekcaravans en mobilehomes

De compacte windschermen van Bo-camp zijn uitermate geschikt voor mensen die kort verblijven op de camping met een trekcaravan of mobilehome.

De windschermen zijn niet alleen compact verpakt, zijn zijn ook eenvoudig te plaatsen.